Home

. De zielsgeliefde ----------

klik hier voor recensies

Je kan het boek bestellen bij je favoriete boekhandel, bij bol.com of via deze site.

Je hebt aardse liefde in elke mogelijke vorm. Maar dan heb je ook zielsliefde: een intense, onvoorwaardelijke liefde voor je unieke zielsgenoot, die door God zelf voor jou werd bestemd bij de schepping. Een eeuwige liefde die tijd en ruimte overstijgt, en ver verheven staat boven religieuze dogma’s en overtuigingen. Maar dan blijkt die liefde voor je unieke zielsverwant verboden ...

Chaim Jacobson, een orthodoxe jood en diamantair uit Antwerpen, vindt zijn zielsgeliefde - zijn besjert - in de vrijgevochten, katholieke Céline Denoyel, hoteleigenares in Knokke. Volgens de wetten van zijn streng geloof is Céline echter totaal onbereikbaar en wordt hij verscheurd door het ondraaglijke conflict tussen zijn hart en zijn verstand Zal de voorbestemde, hemelse liefde uiteindelijk zegevieren over de wettische overtuigingen van Chaims orthodoxe religie?

Het boek wil de lezer meenemen in de schoonheid van het judaïsme, maar hem tegelijkertijd laten geloven in de verheven schoonheid van pure Liefde op zielsniveau. Naast het ontdekken van deze Hemelse Liefde, evolueren de hoofdpersonages tijdens het verhaal ook in hun persoonlijk spiritueel bewustzijn.

 

‘De zielsgeliefde’ neemt je mee op een innerlijke reis, keert je binnenstebuiten, raakt je diepste verdriet en je grootste vreugde aan om je uiteindelijk achter te laten met een brandend hart en het diepe besef dat ware liefde geen sprookje is, maar werkelijk bestaat.
Michelle Shanti- uitgever en auteur van Godin op hoge hakken.

DE ZIELSGELIEFDE- door Mariane Fack - Uitgeverij Paris Books - ISBN:   9789493191006 -
paperback - 360 pag - 148 x 210mm - Prijs: 21,95 euro