Home

. Zielsbestemming ----------

klik hier voor recensies

Je kan het boek bestellen vanaf 29/6/2020. Bij je favoriete boekhandel, bij bol.com of via deze site.

Volgens de joodse mystiek bestaat er een zielsgeliefde, een besjert genaamd in het Jiddish, die voor eeuwig bij jou hoort. Het is jouw tweelingziel, waarmee je onlosmakelijk verbonden bent, en waarvoor je een intense liefde voelt die ver verheven staat boven de aardse liefde en alle religieuze dogma’s. Maar wat doe je als die liefde voor je unieke zielsverwant verboden is door de wereldse omstandigheden?

In het eerste deel van de trilogie, ‘De Zielsgeliefde’, las je het meeslepende verhaal van Chaim, een orthodoxe jood uit Antwerpen, die zijn zielsgeliefde vindt in de niet-joodse Céline uit Knokke-Heist. Vanuit zijn streng orthodoxe<br> levenswijze is hun liefde verboden. Het conflict tussen Chaims hart en zijn verstand geeft voortdurend aanleiding tot een hartverscheurend spel van aantrekking en afstoting. Wanneer Chaim ontdekt dat Céline’s zoon, Levi, ook zijn zoon is, beslist hij uiteindelijk aan de roep van zijn hart te eantwoorden.

In dit tweede deel - ‘Zielsbestemming’ - ontdek je hoe de hoofdpersonages opnieuw gedwongen worden te (over)leven zonder elkaar. Celine overweegt zich te bekeren tot het Jodendom en Chaim emigreert naar Israël. Hij hoopt er zijn zielsgeliefde te kunnen vergeten, terwijl Céline zich focust op de opvoeding van hun zoon. De spirituele roep van Levi om zijn vader te vinden maakt hun leven er niet makkelijker op. Zal de lotsbestemming van hun hemelse verbondenheid tenslotte zegevieren over de wereldlijke obstakels?

Net als het eerste boek van de trilogie wil 'Zielsbestemming' de lezer meenemen een blik gunnen op de schoonheid van het judaïsme, maar hem tegelijkertijd tonen dat de verheven schoonheid van pure Liefde op zielsniveau echt bestaat. Naast de reis die de hoofdpersonages afleggen door hun liefde, groeien de hoofdpersonages tijdens het verhaal ook op spiritueel vlak.

ZIELSBESTEMMING- door Mariane Fack - Uitgeverij Paris Books - ISBN:  9789493191129-
paperback - 348 pag - 148 x 210mm - Prijs: 21,95 euro